Team Pallesen fra Fisketorget til Stavangers tak

Karl Erik Pallesen (i midten) og hans team på Fisketorget skal være ansvarlige for mat og drikke i K8.

Base Property har inngått avtale med Matboden Rogaland, selskapet som driver Fisketorget, om å drifte de ulike restaurantkonseptene i høyhuset i Knud Holms gate 8, K8.

I tillegg til kantinedrift og restauranten i Vågen, skal de nå drive kombinert kafé og personalrestaurant på bakkeplan og grillrestaurant og skybar i toppetasjen. De skal også levere catering og møtemat til de 600 personene som vil ha sin daglige arbeidsplass i bygget.

Kokk og superentusiast Karl Erik Pallesen sier dette er en unik mulighet for en lokal leverandør å utvikle Matboden.

– Vi gleder oss virkelig til å samarbeide med Base Property i det som vil bli et signalbygg i Stavanger sentrum, sier Pallesen.

Endelig politisk behandling gjenstår

Han er klar over at det ennå gjenstår en siste del av den politiske prosessen, et endelig vedtak i kommunestyret, som trolig kommer 15. juni.

– Vi må naturligvis ta det forbeholdet, men det vil være dumt om Stavanger sier nei til denne muligheten, sier han.

Pallesen skal drive med både catering og møtemat i bygget, men det viktigste blir lunsjrestaurant på gateplan og restaurant og skybar i 16. etasje.

– I øverste etasje skal vi utvikle et konsept som er nytt i byen med mat, drikke og en fantastisk utsikt, sier Pallesen.

Toppetasjen vil bli tilgjengelig for alle og en attraksjon i seg selv, det vil ikke være nødvendig å være gjest på restauranten for å nyte utsikten.

– Fisketorget består

Han sier de parallelt skal fortsette med å utvikle selskapet Matboden, nå også utvidet med kurs- og konferansetilbud.

– Og Fisketorget skal naturligvis bestå. Det er der vi kommer fra, og det er der vi fortsatt bli skal bli, sier han.

– Hva med koronasituasjonen?

– Den kom like brått på oss som alle andre, og mange lurer nok på om det er riktig av oss å satse såpass stort i denne spesielle tiden. Men strategiplanen vår har et fireårsperspektiv, utvikling av selskapene og satsing i nye prosjekter er en del av denne planen. Det passer derfor godt at vi har noen år på oss før vi åpner restaurantene i K8, og tror at samfunnet har stabilisert seg til normalen til 2022, sier Pallesen.

– Fordel med én aktør

Randi Sunde.

Det er prosjektleder Randi Sunde i Base Property som har vært ansvarlig for utviklingen av konseptet sammen med Matboden Rogaland.

– Vi startet arbeidet med å komme fram til et food and beverage-konsept for K8 i september i fjor. Det grunnleggende behovet for bygget er drift av kafé på bakkeplan, personalrestaurant, catering og møtemat knyttet til møte- og konferansesenter, samt restauranten med takterrassen i toppetasjen, sier hun.

Hun var i begynnelsen ikke sikker på om det var mulig å finne én aktør som kunne dekke alle behovene på en god nok måte, men ser klare fordeler i å ha samme aktør til å håndterer alt som dreier seg om servering på bygget.

– Vi har snakket med flere aktuelle leverandører. Karl Erik Pallesen og Matboden var de som traff best. Mange kunne levert gode løsninger, valget falt på dem vi mener har best kvalitet på hele konseptet, sier Randi Sunde.

Det ble satt sammen en arbeidsgruppe som besto av egne ressurser, samt to innleide rådgivere, Gunnar Hvarnes og Tore Heldrup Rasmussen. Hvarnes som fagekspert på F & B og Rasmussen med lang erfaring knyttet til denne type kontrakter, blant annet fra Aker Brygge.