Norske designklassikere fra Eikund inn i K8

Sittende: Frode Tingbø. Bak fra venstre: Morten Hippe, Jørgen Tengesdal, Kriss Elde.

Eikund etablerer kontor og showroom i K8. Selskapet har spesialisert seg på å bringe nytt liv i norske designklassikere fra 1950- og 1960-årene som utvikles og produseres i Eigersund.

Eikund har inngått avtale om leie av lokaler i Base Community i K8. Base Community er Base Property sitt konsept for fleksible og effektive kontorarbeidsplasser for én til 15 personer i et inspirerende miljø i to av etasjene i K8. Her skal Eikund både sette sitt preg på omgivelsene og leie kontorplass.

– Vi heier på Eikund, en lokal aktør som har våget å satse på noe nytt. I tillegg bidrar de med kvalitetsmøbler som er med på å skape det unike miljøet vi ønsker oss i K8, sier leder av Base Community, Siri Ommedal.

Detektivarbeid

Historien om Eikund startet i 2015 med tre venner som delte lidenskapen for norsk design. Morten Hippe, Frode Tingbø og Jørgen Tengesdal ville gjøre som andre skandinaviske land har gjort i mange år, lete etter klassiske designmøbler som er verdt å relansere. Målet er å skape produkter som går i arv gjennom generasjoner.

– Det var et omfattende detektivarbeid i starten. Vi lette på loft, i arkiver, gamle bøker og magasiner. Så tok vi kontakt med familiene som eide produksjonsrettighetene, og fikk på den måten muligheten til å relansere disse vakre møblene, sier administrerende direktør i Eikund, Jørgen Tengesdal.

Blant designerne i kolleksjonen finnes navn som Fredrik A. Kayser, Sven Ivar Dysthe og Sigurd Resell. En bestselger er loungestolen «Krysset», som fikk Klassikerprisen av Designindustrien i 2019. Stolen ble designet av Kayser i 1955, og var en av de første produktene Eikund introduserte i markedet.

– «Krysset» er fortsatt vår bestselger, og vi merker stor interesse for Eikund både i Norge og i utlandet, sier Tengesdal.

Navnet på bedriften stammer fra Eigerøy utenfor Egersund, som i riktig gamle dager het Eikund. Øya er nevnt i Snorre Sturlasons kongesagaer, «Heimskringla», fra år 1241 og er et av de eldste stedsnavnene i Norge.

– K8 passer perfekt

Jørgen Tengesdal sier de i lengre tid har vært på jakt etter lokaler i Stavanger, som er et viktig marked for dem.

– Med K8 stemmer alt. Beliggenheten kunne ikke vært bedre, vi kommer til et bygg der kvalitet står i høysetet og det er inspirerende å bli en del av en klynge bedrifter som alle er opptatt av kvalitet i alle ledd, forklarer han.

«Krysset» – Fredrik A. Kayser, 1955

«Hertug» – Fredrik A. Kayser, 1959

«Evja» – Torbjørn Bekken, 1958

«Jaer» – Sigurd Resell, 1959

Ta kontakt for nærmere presentasjon av mulighetene i K8!

Send inn skjemaet, du får svar senest dagen etter.

    Ta kontakt med Siri Ommedal, leder for Base Community, om du har behov for fleksibilitet og ønsker å være til stede i Stavangers nye signalbygg.

    Telefon: 917 48 077
    E-post: si@baseproperty.no