Skanska skal bygge K8

Prosjektleder Andreas Poulsson (t.v.) og prosjektsjef Even Kvan Frøland i Skanska Bygg Sør etter signeringen.

Skanska har signert kontrakt med Base Property om bygging av høyhuset i Knud Holms gate 8. Kontrakten er på cirka 480 millioner kroner.

Dette er et stort og viktig prosjekt for Skanska.

– Prosjektet passer godt inn i vår portefølje. Vi får brukt vår spisskompetanse innen klima og miljø og bidra til å realisere et bygg som vil bli et nytt landemerke i Stavanger, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

K8 vil ligge tett på Rogalands viktigste kollektivknutepunkt, med kort vei til Vågen, byens gågater, butikker, kulturinstitusjoner, restauranter og annet byliv. Prosjektet er tilrettelagt spesielt for syklende med over 400 sykkelparkeringsplasser og egen sykkelheis.

K8 har høye miljøambisjoner og har mål om minimum å bli sertifisert i henhold til BREEAM Excellent, og like høye ambisjoner når det kommer til arbeidsmiljøet for de som skal ha sin arbeidsplass i bygget. Her er ambisjonen WELL Standard, en internasjonal sertifisering for helsefremmende bygg.

– Base Property er en byggherre som setter seg høye mål og som virkelig vil være med å utvikle Stavanger. Vi har hatt et meget godt samarbeid så langt og nå gleder vi oss til å komme i gang med byggingen av dette spennende prosjektet, sier Jone Klingsheim, regiondirektør i Skanska Bygg Sør.

Prosjektleder Andreas Poulsson i Base Property sier selskapet har høye forventninger til avtalen med Skanska.

– Disse forventningene deler vi med hele byen. K8 er et prosjekt som krever det ytterste på alle nivåer. Valget av entreprenør er derfor basert på Skanskas kompetanse, evne og erfaring til å gjennomføre et prosjekt av denne størrelsesordenen, sier Poulsson.

Det er forventet byggestart i løpet av tredje kvartal i 2021 og prosjektet skal ferdigstilles i løpet av fjerde kvartal i 2023.

Ta kontakt om du ønsker å vite mer om K8

Send inn skjemaet, du får svar senest dagen etter.